logo

Články -

Ženy podlehly Ostravě, která nás odsunula na poslední místo

PDF download

V nedělním zápase potřebovaly ženy neprohrát o více jak 8 bodů, což byl rozdíl, kterým dokázaly vyhrát na palubovce Ostravy.

Jak už se stalo bohužel špatnou tradicí v této sezoně, opět byla řada absencí. Chyběla hned pětice Gabča, Sabča, Jochy, Natka a Verča. K dispozici tedy bylo 5 žen, které doplnily 3 kadetky.

Bohužel jsme na zkušenějšího soupeře a jejich zónu v tomto složení neměli a po prohře o 23 bodů jsme spadli právě za Ostravu na poslední místo v tabulce.

Je to letos vážně smolná sezona. Na boj o horní polovinu tabulky bychom i tak neměli, ale pokud bychom hráli v kompletní sestavě celou sezonu, určitě by těch výher bylo více a i výsledky by byly lepší. Nedá se holt nic dělat, zranění ke sportu patří a my si to snad letos vybereme na dlouho dopředu.

 

výhra 26.02.2023 ADFORS Basket NFMP Litomyšl - Basket Ostrava 46:69 (20:20 27:37 37:54)
Sabina Hartmanová - 10, Anna Jeřábková - 9, Viktorie Jakubcová - 8, Lucie Jeřábková - 7, Michaela Tomšů - 6, Nela Škeříková - 4, Anna Bielková - 2, Jolana Kolářová - 0
Zobrazit celou zprávu
28.02.2023 Martin Šorf

Ženy vezou dvě prohry a další zraněnou hráčku :-(

PDF download

Tato sezóna zdá se být poněkud nešťastná. Provází nás zranění a nemoci, na utkání hrajeme v malém počtu hráček, doplněné kadetkami. Není tedy divu, že výsledky jsou takové, jaké jsou. Víkendový duel jsme jely tedy hlavně odehrát. I když jsme věděly, že tento víkend bude těžký, tak jsme bojovaly a nechaly na hřišti všechno.
 

V sobotu jsme hrály v Brandýse nad Labem, který je první v tabulce. Na utkání jelo 8 hráček a už od první čtvrtiny bylo jasné, kdo má navrch. V obraně na nás soupeřky střídaly osobní obranu se zónou, k tomu v každé čtvrtině hrály na dvě pětky. Proti dobré obraně soupeřek bylo pro nás obtížné prosadit se. Naše obrana nebyla moc dobrá, nestíhaly jsme soupeřky a ony tak mohly dávat jednoduché koše. V čem jsme ale byly alespoň trochu úspěšné, byl jak obranný tak útočný doskok, na kterém se holky porvaly o mnoho míčů.

 

výhra 04.02.2023 BK Brandýs nad Labem - ADFORS Basket NFMP Litomyšl 75:38 (19:8 34:17 54:32)
Sabina Hartmanová - 11, Viktorie Jakubcová - 6, Anna Jeřábková - 6, Vendula Hrdličková - 5, Lucie Jeřábková - 4, Nela Škeříková - 4, Veronika Hrdličková - 2, Anna Bielková - 0


V neděli jsme vyrazily do Mladé Boleslavi. Tentokrát jelo už jen 6 hráček, proto jsem se rozhodla nastoupit i já, ať si holky mohou trochu odfrknout. Jako sedmá hráčka jsem jim ale moc nepomohla, protože jsem po pár minutách hry v první čtvrtině skončila se zlomeninou ruky. Začátek utkání vypadal na vysokou prohru, pak jsme se ale za stavu 11:1 vzpamatovaly a začaly hrát. V obraně jsme přešly na zónu, díky které se nám podařilo celkem slušně soupeřky bránit a získat nějaké míče. První čtvrtina skončila 21:19, pak ale začaly docházet síly a v poločase jsme ztrácely 11 bodů. Od té doby soupeřky svůj bodový náskok jen navyšovaly až na výsledné skóre 78:46.

 

výhra 05.02.2023 ŠKO-ENERGO MB - ADFORS Basket NFMP Litomyšl 78:46 (21:19 38:27 62:36)
Sabina Hartmanová - 12, Viktorie Jakubcová - 10, Anna Jeřábková - 9, Veronika Hrdličková - 8, Lucie Jeřábková - 4, Gabriela Liberdová - 3, Anna Bielková - 0
Zobrazit celou zprávu
09.02.2023 Gabriela Liberdová

Ženy favoritky nezaskočily, ale v neděli se dlouho držely!

PDF download

Odvetné zápasy 2. ligy žen jsme začali na domácí palubovce proti týmům ze severu, tedy Liberci a Jablonci. V naší sestavě není stále k dispozici Sabča Knesplová a Gabča Liberdová, což je samozřejmě citelná ztráta. Většina zbylých hráček ale byla k dispozici a navíc nás opět doplnily kadetky, takže hráček bylo tentokrát dost. No tedy v sobotu nás bylo dost, v neděli to bylo už horší, neboť proti Liberci se hned 3 hráčky zranily a tak v neděli už nenastoupily :-( K vidění byly dva odlišné zápasy, když jsme se v sobotu totálně protrápili útokem, abychom v neděli předvedli velmi bojovný a aktivní výkon. Škoda, že to nebylo naopak, neboť hlediště se slušně zaplnilo diváky především v sobotu.

 

výhra 07.01.2023 ADFORS Basket NFMP Litomyšl - TJ Lokomotiva Liberec I 24:67 (2:26 15:34 17:50)
Sabina Hartmanová - 5, Vendula Hrdličková - 4, Anna Jeřábková - 4, Tereza Jochová - 4, Michaela Tomšů - 4, Veronika Hrdličková - 3, Anna Bielková - 0, Natálie Čerebová - 0, Viktorie Jakubcová - 0, Lucie Jeřábková - 0

 

 

Úvodní perioda se nesla v duchu naší útočné bezradnosti, když jsme si jen těžko dokázali vytvořit slušnou pozici, ostatně 2 vstřelené body za celých 10 minut hry mluví za vše. Ve druhé části jsme se ale zvedli a dokonce jí vyhráli 13:8 a snížili tak manko na poločasových 15:34. Bohužel druhý poločas začal stejně jako ten první a opět to byly pouhé dva bodíky zaznamenané ve třetí čtvrtině. Nakonec z toho byla vysoká prohra o 43 bodů a dnes to byla opravdu velká útočná mizérie.

 

 

výhra 08.01.2023 ADFORS Basket NFMP Litomyšl - Bižuterie Jablonec n.N. 46:71 (9:14 18:26 34:48)
Sabina Hartmanová - 14, Veronika Hrdličková - 7, Vendula Hrdličková - 6, Anna Jeřábková - 6, Anna Bielková - 5, Viktorie Jakubcová - 4, Nela Škeříková - 4, Michaela Tomšů - 0

 

Jablonec disponuje několika vysokými pivotmankami, přes které se snaží hodně hrát své útoku. Nám se je podařilo dobře bránit a oproti sobotě si i více pomáhat. Důležité také bylo, že jsme dobře doskakovali pod vlastním košem a nedovolili soupeřkám druhé pokusy. V útoku jsme si dokázali vytvářet slušné pozice především aktivními nájezdy. V poločase jsme ztráceli pouhých 8 bodů a ještě ve 32. minutě to bylo jen 38:48. Stále jsme se tedy drželi na dohled a mohli pomýšlet na překvapení. Bohužel v závěrečných minutách začlo Jablonci padat z pole. Soupeřky trefily snad vše co zvydly a tak naše manko začalo rychle narůstat, až na konečných 25 bodů. S ohledem na naši předvedenou hru je to trochu kruté, protože jsme nepodali vůbec špatný výkon.

Zobrazit celou zprávu
10.01.2023 Martin Šorf

Dvě domácí prohry našich "žen"

PDF download

Po delší době se na domácí palubovce představily ženy, tedy lepší je říkat družstvo žen. Na sobotu jsme totiž měli k dispozici ženy pouze 4 a na neděli o jednu více. S tím by ani nešlo do zápasů nastoupit. Naštěstí nám vypomohly oba dny tři kadetky, kterým za to patří dík. Především za sobotu, neboť předtím ještě hrály dva těžké zápasy ve své soutěži.

Pro děvčata to byly první zápasy za ženy a musím říct, že se s tím popasovaly dost dobře. Chyby a občas přehnaný strach a respekt tam byly, ale obecně musím říct, že předvedly dobrý výkon a jsou příslibem do dalších let.

 

výhra 03.12.2022 ADFORS Basket NFMP Litomyšl - BC Benešov 47:84 (8:25 21:40 34:57)
Natálie Čerebová - 13, Sabina Hartmanová - 13, Nela Škeříková - 7, Vendula Hrdličková - 6, Veronika Hrdličková - 6, Jolana Kolářová - 2, Anna Bielková - 0

 

 

Proti vedoucímu celku tabulky jsme si těžko mohli dělat zálusk na výhru v kompletí sestavě, natož takto. Výsledek ale nakonec není tak špatný a pro diváky to byl docela pěkný zápas. Nela s Vendy se uvedly pěknými 7 a 6 body. Jenom trochu škoda poslední čtvrtiny, ve které jsme dostali 27 bodů, mohl být výsledek ještě přijatelnější. Síly ale už asi příliš docházely.

 

 

výhra 04.12.2022 ADFORS Basket NFMP Litomyšl - BC Kolín 58:74 (19:18 33:44 42:53)
Sabina Hartmanová - 14, Veronika Hrdličková - 13, Natálie Čerebová - 12, Vendula Hrdličková - 11, Anna Bielková - 3, Lucie Jeřábková - 3, Michaela Tomšů - 2, Jolana Kolářová - 0

 

Kolín se v tabulce nachází jen kousek nad námi a určitě jsme chtěli pomýšlet na výhru, tedy opět za normální konstelace, kdyby nechyběla Gabča, Sabča, Vikča, Jochy a Anička. Ale i tak jsme hráli velmi vyrovnaný zápas a 6 minut před koncem jsme prohrávali pouze 49:56. Závěr nám však už nevyšel a soupeřky náskok navýšily. Problém nám dělala především Tereza Králová, která ještě vloni hrála ŽBL za Trutnov, tedy její výkonnost i fyzično je trošku někde jinde.

Připsali jsme si sice dvě prohry, ale dojem z našeho výkonu není špatný. Tímto jsme zakončili rok 2022 a hned první lednový víkend budeme hostit Jablonec a Liberec.

Zobrazit celou zprávu
07.12.2022 Martin Šorf

Ženy vezou z Ostravy první letošní výhru

PDF download

V Ostravě nám štěstí přeje. Utkaly jsme se s týmem Basket Ostrava, který stejně jako my neměl ještě před víkendem žádný vyhraný zápas. Jely jsme tedy do Ostravy s jasným cílem, vyhrát. Hned ze startu zápasu jsme se ujaly vedení a udržely ho po celou hrací dobu. Bodově jsme však nedokázaly soupeřkám utéct o více než 10 bodů. V prvním poločase se soupeřky držely ve hře díky vysoké úspěšnosti tříbodových střel, což jim naštěstí nevydrželo i do druhé poloviny utkání. Nám štěstí přálo, dařilo se nám prosazovat z různých pozic i čelit zónové obraně. V obraně jsme pak samy vyvíjely na soupeřky tlak, z čehož vzniklo několik zisků a následných košů. Malé zaváhání přišlo ke konci třetí čtvrtiny, když jsme přestaly být aktivní v útoku a soupeřky se dotáhly na rozdíl jediného bodu. Podařilo se nám však opět vrátit do tempa, trochu bodově odskočit a dotáhnout zápas do vítězného konce. Odvezly jsme si domů první vydřenou a zaslouženou výhru.

 

výhra 12.11.2022 Basket Ostrava - ADFORS Basket SECCON Litomyšl 58:66 (14:22 31:38 45:51)
Natálie Čerebová - 14, Tereza Jochová - 14, Anna Jeřábková - 11, Sabina Hartmanová - 8, Veronika Hrdličková - 6, Viktorie Jakubcová - 6, Anna Bielková - 5, Lucie Jeřábková - 2
Zobrazit celou zprávu
15.11.2022 Gabriela Liberdová

Ženy na domácí palubovce na favoritky nestačily, ale krok držely

PDF download

Další domácí zápasy odeáhrály naše ženy v rámci 2. ligy proti favorizovaným celkům. V dresu Mladé Boleslavi proti nám nastoupily dokonce i hráčky s minulostí ze ŽBL.

Hostující týmy potvrdily roli favorita, ale výsledek a rozdíl ve skóre není zase tak špatný a svědčí o tom, že jsme dokázali držet krok. Bohužel stinnou stránkou je zranění ústřední rozehrávačky Gabči Liberdové, kterou nyní čeká delší nucená pauza. Avšak v příštím kole možné naopak přivítáme jednu výraznou posilu v našm týmu, uvidíme :-).

 

výhra 22.10.2022 ADFORS Basket SECCON Litomyšl - ŠKO-ENERGO MB 67:82 (25:22 37:36 49:60)
Sabina Knesplová - 30, Anna Jeřábková - 12, Natálie Čerebová - 9, Sabina Hartmanová - 7, Viktorie Jakubcová - 5, Anna Bielková - 2, Veronika Hrdličková - 2, Gabriela Liberdová - 0

 

výhra 23.10.2022 ADFORS Basket SECCON Litomyšl - BK Brandýs nad Labem 55:67 (10:10 22:32 33:50)
Sabina Knesplová - 20, Natálie Čerebová - 9, Viktorie Jakubcová - 7, Anna Jeřábková - 7, Sabina Hartmanová - 5, Tereza Jochová - 5, Anna Bielková - 2, Veronika Hrdličková - 0
Zobrazit celou zprávu
26.10.2022 Martin Šorf

Ženy sehrály další vyrovnaný a dramatický zápas se Žďárem, bohužel ne vítězný

PDF download

Jak už je zvykem, utkání proti Vlčicím ze Žďáru nemělo po celé hrací období jistého vítěze. Opět se rozhodovalo až v koncovce, kterou jsme bohužel nezvládly.

Pro náš kádr je bohužel dost znatelná absence vysokých hráček, a to jak v útoku, kde se jen těžko prosazujeme z pod koše, tak v obraně, kde nám zase soupeřky dokážou sázet jednoduché koše.  

V tomto utkání se nám ale dařilo držet na slušné střelecké vlně. Proměnily jsme 9 trojek a úspěšnosti trestných hodů 13/10 se taky nedá moc co vyčítat.  

 

výhra 08.10.2022 ADFORS Basket SECCON Litomyšl - Vlčice Žďár 63:66 (21:17 35:40 49:52)
Sabina Knesplová - 26, Tereza Jochová - 7, Gabriela Liberdová - 7, Veronika Hrdličková - 6, Anna Jeřábková - 6, Natálie Čerebová - 5, Sabina Hartmanová - 4, Viktorie Jakubcová - 2, Anna Bielková - 0, Lucie Jeřábková - 0

 

První polovina utkání hrála bodově převážně v náš prospěch. Držely jsme mírný bodový náskok, o který jsme přišly chvíli před poločasem. Do druhé půlky jsme pak nastupovaly se ztrátou 5 bodů. Do plusových bodů, přesněji do +1b jsme se dokázaly vrátit až na konci utkání. Pak ale následovalo z naší strany několik chyb za sebou, které soupeř ještě v závěru potrestal jednoduchým košem. 

Zobrazit celou zprávu
11.10.2022 Gabriela Liberdová

Ženy vstoupily do 2. ligy prohrami v severském dvojboji

PDF download

Na úvod soutěže zajížděly naše ženy do Jablonce nad Nisou a Liberce. V letošní sezoně se výrazně obměnily týmy, takže většina soupeřů pro nás bude velkou neznámou. Jisté však je, že každý zápas pro nás bude velmi náročný a jen výborný výkon může vést k vítězství.

To se ostatně potvrdilo i v těchto zápasech, když ženy na domácí soupeřky nestačily a dvakrát podlehly podobným výsledkem.

 

výhra 24.09.2022 Bižuterie Jablonec n.N. - ADFORS Basket SECCON Litomyšl 72:43 (17:5 35:21 52:25)
Sabina Knesplová - 11, Gabriela Liberdová - 8, Natálie Čerebová - 5, Anna Jeřábková - 5, Anna Bielková - 4, Viktorie Jakubcová - 3, Jolana Severová - 3, Sabina Hartmanová - 2, Lucie Jeřábková - 2

 

výhra 25.09.2022 TJ Lokomotiva Liberec I - ADFORS Basket SECCON Litomyšl 75:47 (16:14 37:25 54:37)
Sabina Knesplová - 14, Natálie Čerebová - 8, Anna Jeřábková - 8, Sabina Hartmanová - 4, Lucie Jeřábková - 4, Gabriela Liberdová - 4, Anna Bielková - 3, Viktorie Jakubcová - 2, Jolana Severová - 0
Zobrazit celou zprávu
28.09.2022 Martin Šorf
Zavřít
NOMINACE
Minižactvo U13 20.04.2024
BK Loko Trutnov
město:Trutnov
místo:hala 3. ZŠ

sraz:11:00 u Kubíka
začátek:13:30
návrat: cca 18:30 / 20:00

sestava:
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Nela Diblíková
Josef Doležal
Dorota Doležalová
Jakub Fulík
Laura Gazsóová
Martin Havel
Agáta Jakubcová
Sára Kladivová
Victoria Kroulíková
Jakub Pokorný
Dominik Škraňka
Jakub Zeman
Žáci U14 20.04.2024
TJ Jiskra Havlíčkův Brod
město:Havlíčkův Brod
místo:Hala TJ
adresa:Ledečská 3028

sraz:15:00 u Kubíka
začátek:17:00
návrat: cca 20:15

sestava:
Jakub Auxt
Štěpán Lebeda
Lukáš Maličký
Matyáš Peterka
Jozef Petrík
Dominik Škrabánek
Samuel Vinzens
Minižactvo U11 21.04.2024
BK Studánka Pardubice
město:Litomyšl
místo:Hala Jiskra

sraz:8:15 v hale
začátek:9:00 a 10:45
konec: cca 12:30

sestava:
Adéla Chadimová
Josef Doležal
Patrik Fila
Nikol Hodková
Karolína Horská
František Kopecký
Matouš Kotěra
Miroslav Kuře
Anežka Lašková
Jan Jiří Pavlíček
Natálie Provazníková
Nicolas Dominik Sokol
Dominik Tichý
Žáci U14 21.04.2024
TJ Třebíč
město:Třebíč
místo:Sportovní hala
adresa:Fügnerova 10

sraz:7:15 u Kubíka
začátek:10:00
návrat: cca 14:00

sestava:
Jakub Auxt
Adam Brýdl
Maxmilián Chadima
Štěpán Lebeda
Lukáš Maličký
Radim Pecháček
Matyáš Peterka
Jozef Petrík
Dominik Škrabánek
Samuel Vinzens

DŮLEŽITÉ
Členské příspěvky na sezonu 2023/2024

 

Prosíme o uhrazení 2. platby do 28. února 2024!



BA Young Diamonds
BA Young Diamonds

BK Ústí nad Orlicí
BK Ústí nad Orlicí

Cheerleading Litomyš
Cheerleading Litomyš

Návštevy
celkem: 210 630
tento rok: 7 162
tento měsíc: 313
tento týden: 110
dnes: 9
online: nahravam